Budapesti bázisról indít járatot New Yorkba és Chicagóba a LOT

Jövő májustól heti hat közvetlen járatot indít Budapestről New Yorkba és Chicagóba a lengyel LOT légitársaság, ezzel hatéves szünet után ismét lesz közvetlen légi összeköttetés az Egyesült Államok és Magyarország között, jelentették be a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahová bemutató járatként – egyelőre Varsóból – érkezett a LOT lengyel légitársaság egyik Boeing 787 Dreamliner típusú gépe.

fotó: Budapest Airport

2018. májusától minden hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap 11.55-kor New York Kennedy repülőterére, kedden és szombaton 11.35-kor pedig Chicago O’Hare repülőterére indulnak a lengyel Dreamlinerek Budapestről. A két fontos amerikai nagyvárosba onnantól fogva egész évben közlekednek Budapestről a LOT Boeing 787 Dreamliner típusú gépei, tehát nem szezonális, hanem egész évben elérhető járatokról van szó. A jegyek értékesítése a jövő év májusától induló gépekre már el is kezdődött minden elérhető kereskedelmi csatornán.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta: „Az előzetes piaci felméréseink is azt mutatták, hogy hatalmas piaci igény mutatkozik mind a keleti parti New York, mind a közép-nyugati Chicago irányába, így a két járat biztos üzleti sikerre számíthat. A Dreamliner beállításával létrejövő magyar-amerikai légi összeköttetésnek nem elhanyagolható gazdasági hatása is lesz, hiszen a korszerű Boeing 787-es egyetlen járaton – az utasok mellett – akár 12 tonnányi ún. belly cargót is szállíthat, amire már most óriási a kereslet.

Rafal Milczarski, a LOT vezérigazgatója emlékeztetett rá, hogy Budapest vonzáskörzetében, ami a hosszútávú járatok piacán kétórányi autózásnyi távolságot jelent, nem kevesebb, mint 8 millió ember él, így jelentős piaci igényt elégítenek ki a jövő májusban induló amerikai járatok. Ebbe a körbe beletartozik Kelet-Ausztria, Szlovákia, Románia erdélyi részei és számos ország a Balkánon.