Somogyi Gábor - Piacvesztés fenyeget

„Magyarországon 130 ezer fuvarozásból élő ember megélhetését veszélyezteti a kiküldetési irányelv. Az MKFE véleménye szerint – amely megegyezik a magyar Kormány álláspontjával – a »posting« hatálya nem terjedhet ki a fuvarozásra. Az Egyesület ezért minden lehetséges eszközzel és helyen azért küzd, hogy a szakma kikerüljön az irányelv hatálya alól” – nyilatkozta a Figyelő című üzleti, gazdasági hetilapnak Somogyi Gábor főtitkár.

A hetilapnak adott interjújában az MKFE főtitkára kiemelte, hogy ezek az intézkedések az MKFE álláspontja szerint „sértik az Unió belső piacának szabadságát, korlátozzák az áruk és szolgáltatások szabad áramlását”. Somogyi Gábor hangsúlyozta, hogy az egyetlen elfogadható megoldás az lenne, ha a szakma kikerülne a posting hatálya alól, ugyanakkor fel kell készülni olyan B-tervvel is, amely ennek megvalósíthatatlansága esetén a fuvarozók számára még elfogadható feltételeket teremt a nemzetközi piacokon.

Somogyi Gábor az interjúban újra felhívta a figyelmet arra, hogy az MKFE erőfeszítései mellett a magyar Kormány és az Európai Bizottság haladéktalan beavatkozására is szükség van ahhoz, hogy elejét vegyék a nemzetállami szinten jelentkező intézkedéseknek, amelyek teret engednek a közös és szabad belső piac leépülésének, és veszélybe sodorják az EU egységét, és 130 ezer magyar ember megélhetését.

MKFE kommunikáció