Nyolcadik éve piacvezető a Ford Magyarországon

A tavalyi gépjárműeladások 15,5% százalékkal növekedtek a személyautó és kishaszongépjármű kategóriákban*. A kiváló iparági eredményekhez a Ford modelljei kimagasló mértékben járultak hozzá. A márka vezeti az összesített eladásokat összesen 16033 eladott személy és kishaszonjárművel, és külön a haszonjármű kategóriát4661 eladott kishaszongépjárművel, 23.37 százalékos piacrészesedéssel, megtartva közel 10%-os előnyét a második helyezett márka előtt.

Külön említésre méltó a pick-up szegmens, amelyet egyértelműen a Ford Ranger ural közel 37%-os piaci részesedéssel, 1767 darabos értékesítéssel.
1317 darab Ford Transit és 661 Transit Customeladásával a Ford vezeti az ún. kishaszonjármű (SmallCV) szegmenset is. A sportkocsik előkelő listájának élén pedig 20,14%-os piacvezető részesedéssel a Ford Mustang áll, 10%-os előnnyel a második helyezett előtt.

Az elmúlt kilenc év alatt nyolcadik alkalommal megszerzett piacvezető pozíciója a legjobb bizonyíték arra, hogy a megszokott megbízhatóság, kiemelkedő Ford minőség és az elmúlt években nagymértékben megújult, rendkívül széles modellpaletta mellett a Ford hosszú évek óta képviselt ügyfélélmény stratégiája rendkívül eredményes, és a márka sikerrel nyeri el és tartja meg minden 8. magyar autóvásárló bizalmát. 2017 folyamán bővült az értékesítési és szervízhálózatuk is. A Kaposváron és Budapesten nyílt új Ford szalonokkal immár országszerte 35 értékesítési helyszínen és 48 szervizközpontban állnak a vásárlók rendelkezésére.

Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy „A hazai sikereinket elsősorban annak köszönhetjük, hogy a Ford nemcsak egy szegmensben nagyon jó. A gépjármű szegmensek talán legszélesebb spektrumát fedjük le, és szinte minden kategóriában az elsők között szerepelnek modelljeink. A Ford már nemcsak a hagyományosan erős a Transit-kategóriában kimagasló, de vezetjük a pick-upok és a sportautók eladási listáját is. Sőt, a 2018-as év új bevezetéseivel további szegmensekben is az első helyet célozzuk.”

A Ford Magyarország idei éve azúj modellbevezetések éve lesz, hiszen 10 új vagy teljesen megújult modell érkezik a néhány hónapja bevezetett, kívül-belül megújult Fiesta mellé. Februárban megismerkedhetünk az Ecosport SUV teljesen megújult változatával, ésmodellfrissítésen esik át szinte a teljes Ford haszonjármű paletta. Megérkezik Magyarországra a megújult Transit és TourneoCustom, illetve az újConnect és Courrier teher-, és személyszállító változata is. Az idei év tartogat meglepetéseket Fiesta fronton is, jön a várvavárt Fiesta crossoverActive és a csúcsmodell Fiesta ST is. 2018 a Mustang éve lesz, májusban érkezik az amerikai ikon legújabb változata.

A második félév legnagyobb sztárja a vadonatúj Focus lesz, mely szeptembertől lesz elérhető a magyar Ford márkakereskedésekben.

Sok konkurensével ellentétben a Ford a válság hatására sem adta fel pénzügyi tevékenységét, vagyis a Ford Credit továbbra is maga finanszírozza a márkakereskedő járműbeszerzéseit, emellett pedig pénzügyi szolgáltatásokat kínál a vásárlók számára, beleértve a használt gépkocsik finanszírozását és a biztosításokat is. Az idei év örvendetes növekedést eredményezett a finanszírozott autóvásárlások terén, főleg a magánvásárlóknál tapasztalható a visszatérő bizalom, ez Ford Credit esetében azt jelenti, hogy az összes újautó értékesítés közel 20 százalékánál vettek igénybe az ügyfelek Ford Credit finanszírozási konstrukciót. Ford Credita jövő évben is fejlődést prognosztizál a tavaly bevezetett Ford Bérletnek köszönhetően.

A Ford idén újabb hosszú távú lépéseket tett a jelenlegi és jövőbeli vásárlóinak mind tökéletesebb kiszolgálása érdekében. 2017-ben elindította az országos Ford Karrierprogramot, mely az autószerelő szakma presztízsét hivatott visszaállítani, és a jól képzett, és motivált szerelő utánpótlást biztosítani az ország autószerelő szakmunkásképző intézményeivel való szoros együttműködésben. A programhoz idén 6 középiskola csatlakozott országszerte, jövőre pedig ezt a számot 10-re tervezik emelni.
Ugyancsak 2017-ben indult Magyarországon a Ford világszerte nagy sikerű, fiatalokat célzó Ford DrivingSkillsfor Life programja, melynek keretében tavaly 572 friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalt tanítottak a Ford vezetésbiztonsági szakemberei a biztonságos vezetésre, és a vezetés közben adódó vészhelyzetek elkerülésére. A program idén szintén folytatódik újabb fiatalokat tanítva a sokszor életmentő ismeretekre.