NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Nemsokára elkezdődik a 2018-as éves e-matricák árusítása

A tavaly bevezetett kényelmi szolgáltatás idén az év teljes utolsó hónapjában elérhető: december 1-jétől, akár egy hónappal az érvényességi idő kezdete előtt beszerezhetők a 2018-as éves országos és megyei e-matricák.

Rendkívül népszerűnek bizonyult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium intézkedése, amely 2016. december 8-tól lehetővé tette az autósok számára, hogy elővételben megvásárolják a 2017-es éves e-matricákat. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. kimutatásai alapján az érvényességi idő kezdete előtt összesen 76 ezer úthasználati jogosultság kelt el tavaly közel 1,1 milliárd forint értékben.

A fejlesztési tárca a kedvező tapasztalatok figyelembe vételével úgy döntött, hogy az elővételt idén a teljes hónapra kiterjesztve, már december 1-től elérhetővé teszi. A kényelmi szolgáltatás több időt biztosít az e-matricák megvásárlására, megkönnyíti az éves jogosultságok beszerzését. Az autósok a lehetőséggel élve elkerülhetik az év eleji sorban állást az értékesítési pontokon.

A 2018-as országos éves és megyei jogosultságok érvényességi ideje 2018. január 1-től 2019. január 31-ig tart, az elővételben megváltott matricák tehát 2017 decemberében még nem használhatók. Az elővásárlás az összes értékesítési csatornán, vagyis interneten keresztül, SMS-ben és mobil applikációk segítségével, vagy személyesen a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél megoldható.