Megújult a balatonfüredi vasútállomás és a buszpályaudvar

A balatonfüredi közlekedési csomópont és környezete 1,1 milliárd forintból újult meg. A fejlesztésnek köszönhetően kibővült, energiatakarékosabbá vált és korszerűsödött a vasútállomás és a buszpályaudvar.

fotó: MÁV

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök vezérigazgatója a hétfői balatonfüredi átadó ünnepségen elmondta, hogy a MÁV saját forrásból 700 millió forintot költött a felújításra, az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjából 350 millió forintot, a költségvetésből pedig 58 millió forintot fordítottak a fejlesztésre. Hozzátette: megújult az épület homlokzata, korszerűbbé váltak az irodák, felújították az álmennyezetet, a burkolatokat, a világítást, az aluljárót és a peronokat, kiépült a videokamerás térfigyelő.

fotó: MÁV

Bóka István, Balatonfüred polgármestere szólt arról, hogy további közlekedésfejlesztés várható a Balaton északi partján, ahol kormányhatározat értelmében 27 milliárd forintból villamosítást végeznek. Hozzátette: közúti beruházásként a 71-es elkerülő utat kicsatlakoztatják az M7-es autópályára. A kormányhatározat tartalmaz egy 2 milliárd forintos keretösszeget is, amelyet a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi közösségi közlekedésre fordítanak. A balatoni hajózásra fordítható összeg pedig meghaladja a 10 milliárd forintot – tette hozzá.

Papp László, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a buszpályaudvaron nyolc indulási, két érkezési megállót a távolsági, két állást a helyi autóbuszok számára alakítottak ki, és tíz parkolóhely is létesült.

MTI