NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Ki Európa legrátermettebb DAF-szerelője?

Ki Európa legrátermettebb DAF-szerelője?

A DAF Trucks idén rendezi meg a negyedik „Az év DAF-szerelője” versenyt. A legjobb DAF-szerelő megtalálására való törekvés jól hangsúlyozza, hogy a DAF számára mennyire fontos a szakértő műhelytechnikusok intenzívképzése.

Az elmúlt évben a DAF ultramodern tehergépkocsik új generációját hozta forgalomba. Ismételt megjelenésüket követően az új LF, CF és XF tehergépkocsik továbbra is példát mutatnak olyan területeken, mint a környezetbarát kibocsátás, a biztonság és a vezetői kényelem; nem is beszélve a teljes tulajdonlási költségről.

A DAF műhelytechnikusai az utolsó csavarig ismerik a legújabb DAF tehergépkocsikat. Intenzív képzésben részesülnek, így biztosítva, hogy a legfrissebb adatok és rendszerek segítségével a lehető leggyorsabban és -költséghatékonyabban legyenek képesek segíteni az ügyfeleket. Emellett a DAF-technikusok gyakorlatilag a DAF-márkakereskedők műhelyeinek „névjegykártyái” is, és fontos szerepet játszanak az ügyfél-elégedettség terén. Elvégre a céljuk kivételes szolgáltatást és minőséget nyújtani, a legapróbb részletekig.

A verseny

„Az év szerelője” verseny két fordulóból áll. Tavaly a 18 résztvevő ország szerelői az országos első helyekért vívtak meg. Ezt követően az országos címek nyertesei egymás ellen mérik össze tudásukat az európai döntőben.

Az európai döntő megrendezésére április 11–12 között kerül sor Hollandiában, a DAF Trucks Eindhoven városában található székhelyén, ahol a döntőbe jutott versenyzők számos, kihívást jelentő, elméleti és gyakorlati feladat során tesznek tanúságot szakmai tudásukról. A versenyzőknek, egyéb kihívások mellett, a motor- és járműrendszerekkel kapcsolatos hibákra kell megoldást találniuk, megadott időn belül.

Az összes döntős a lehető legmagasabb szintű képzésben részesült: master szerelők.

A 2018-as év döntősei a következők:

Marin Pavicic, Ausztria

WimVanderheyden, Belgium

PetrValenta, Csehország

Mike Christensen, Dánia

Bruno Cormier, Franciaország

Mathias Lehmann, Németország

Szekeres János, Magyarország

FabioZogno, Olaszország

Cor Kramer, Hollandia

BjørnMåge, Norvégia

ŁukaszWęgrzynek, Lengyelország

Rui Manuel Tavares da Silva, Portugália

Martin Sako, Szlovákia

Iván Manuel GrelaMuiño, Spanyolország

Hugo Bergman, Svédország

StephanRettenmund, Svájc

Adam Baker, Egyesült Királyság

Dragos (Vasile) Pop, Románia