DKV Euro Service: Átlátható európai üzemanyagárak

A DKV az olasz, spanyol és portugál hatóságok üzemanyagárakra vonatkozó adatait a DKV APP applikációban és a DKV MAPS útvonaltervezőben teszi közzé.

A DKV EURO SERVICE tankoló- és szervizkártya szolgáltató aktuális európai árinformációkat kínál ügyfeleinek. Németország és Franciaország után már egy ideje az olasz, spanyol és portugál hatóságok is rendelkezésre bocsátják az aktuális üzemanyagárakra vonatkozó adatokat, melyek már a DKV termékeknél is elérhetők.

„Minél átláthatóbbak az árak, annál nagyobb többletértéket tudunk nyújtani és annál inkább személyre szabott szolgáltatási koncepciókat tudunk kidolgozni ügyfeleink számára.“ -nyilatkozta Dirk Simon.

Az Németországon kívüli árinformációk eddig az adott tankolókártya szolgáltató tranzakciós adatain alapultak. Ennek következtében az aktuális árinformációk a kevésbé frekventált töltőállomások számára nem voltak elérhetők.

Jelenleg még nyitott kérdés, hogy az átláthatóbb európai áraknak hasonló következményei lesznek-e, mint a piac átláthatóságát felügyelő német versenyhivatal létrehozásának.