NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Bemutatkozott az MKFE új főtitkára

A 2017. február 13-án megtartott elnökségi ülésen bemutatkozott Somogyi Gábor (63) az MKFE új főtitkára.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöki kabinetfőnöki székéből ötévnyi eredményes munka után távozó szakember mindenekelőtt megköszönte a tagságot képviselő elnökség bizalmát, és ígéretet tett arra, hogy következetesen fogja képviselni az árufuvarozási és a személyszállítási tag-vállalkozások érdekeit – mindig szem előtt tartva az elnökség és az elnök álláspontját.

A feladatok java része ismert előttem, hiszen az NKH-ban folyamatosan segítettem az MKFE kezdeményezéseinek megvalósulását. Ennek megfelelően elég pontosan tudom, mi, hol akadt el, és melyek a legsürgetőbb tennivalók. Régóta rendelkezem azokkal a politikai és szakmai kapcsolatokkal, amelyek – megfelelő diplomáciával – támogathatják az MKFE tevékenységét” – húzta alá bevezetőjében Somogyi Gábor.

Az új főtitkár jelezte, hogy kiemelten fontos feladatának tartja:

  • a piacvédelem fokozását, ezen belül az ellenőrzési tevékenység megindításának elősegítését,
  • a bélyegző automaták rendszeresítésének elérését,
  • a CEMT engedély kontingensek felülvizsgálatát,
  • a nyugat-európai versenykorlátozó intézkedésekkel szembeni hatékony fellépést, a német, francia és osztrák minimálbér-szabályozásoknak való megfelelés érdekében megfelelő magyar lépések kidolgozását támogatását,
  • az útdíj-rendszer korrekcióját a jóhiszemű úthasználók érdekében,
  • a személyszállítási piacnyitás elhalasztásával összefüggésben a kis és közepes vállalkozások lehetőségeinek bővítését, hogy ne esélytelenül készüljenek a piacnyitásra,
  • a de minimis támogatás megvalósításához való hozzájárulást.

Somogyi Gábor hangsúlyozta továbbá, hogy takarékos, de hatékonyan működő szervezetet szeretne építeni, ezért haladéktalanul megkezdi az idei költségvetés újratervezését. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: „Meg kell különböztetni az ésszerű, de nagyvonalú gazdálkodást a pazarlástól. Ígérhetem, hogy rajta lesz a szemem a számokon. Fontos lenne az innováció, mert az ebbe fektetett pénz általában megtérül. Nyitott vagyok a jó ötletekre, friss elképzelésekre.

Számomra a kis-, közép- és nagyvállalkozások egyformán esnek a latba. Igyekszem majd több időt tölteni vidéken is. Olyan rendezvényekre van szükség, amelyek láttatni engedik az MKFE tevékenységét és súlyát” – mondta bemutatkozó beszéde végén a főtitkár.

mkfe.hu