NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Bankkártyás fizetési rendszert vezetett be online értékesítési felületén a NÚSZ

Bankkártyás fizetési rendszert vezetett be online értékesítési felületén a NÚSZ

A társaság és az OTP Mobil Kft. együttműködésének köszönhetően az úthasználók augusztus közepétől a SimplePay online fizetési platformsegítségével vehetik meg e-matricájukat és tölthetik fel e-útdíj egyenlegüket.

 

A NÚSZ Zrt. 2012-ben indította el saját online értékesítési felületét (https://ematrica.nemzetiutdij.hu/), ahol az autósok gyorsan, egyszerűen és kezelési költség nélkül vásárolhatják meg e-matricájukat, illetve vehetnek igénybe ehhez kapcsolódóan különböző szolgáltatásokat. A tehergépjárművekre érvényes e‑útdíj rendszerben a fuvarozók online is megvásárolhatják a viszonylati jegyeket és feltölthetik az egyenlegüket (https://www.hu-go.hu/).

A NÚSZ Zrt. bevételi adataiból kiderül, hogy a saját online csatornákon történő értékesítés volumene évről-évre jelentősen növekszik. Az úthasználók 2014-ben az e-matrica és e-útdíj rendszerek tekintetében összesen bruttó 21,2 milliárd forint értékben vásároltak ezen a módon. 2017-ben ez az összeg 49,8 milliárd forint, 2018 első hét hónapjában már 32,9 milliárd forint volt.

A társaság 2012 óta folyamatosan fejleszti online értékesítési csatornáit. A forgalom nagymértékű növekedése és a változó ügyféligények kielégítése miatt a fejlesztések mellett indokolttá vált egy új, innovatív és magasabb szolgáltatási színvonalat biztosító bankkártyás fizetési megoldás bevezetése, amely a SimplePay lett. „A lépés része annak a programunknak, amely ügyfélbarát megoldásaink kiterjesztését célozza. Digitális fejlesztéseinkkel az emberek számára gyorsabbá és egyszerűbbé szeretnénk tenni az útdíjfizetést” – közölte Bartal Tamás, a társaság vezérigazgatója.

Az új online fizetési megoldás több minőségnövelő szolgáltatást kínál: gyorsabb fizetési folyamatot, 24 órás ügyfélszolgálati támogatást, mobiltelefonra optimalizált és 14 nyelven elérhető felületet. További újdonság, hogy az OTP Mobil Kft. egy másodlagos bankkártyás fizetési szolgáltatót is rendelkezésre bocsát, ami a főrendszer átmeneti meghibásodása esetén aktiválódik, így a vásárlók nem tapasztalnak a fizetés során semmilyen problémát.