NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Az MSTS:az első olyan FinTech vállalat, amely engedélyt kapott EETS nyújtására

Az MSTS:az első olyan FinTech vállalat, amely engedélyt kapott EETS nyújtására

Az MSTS, a globális vállalatközi (B2B) fizetés- és hitelmegoldás-szolgáltató ma bejelentette, hogy az MSTS Tolls részlegét bejegyezték mint európai elektronikus útdíjszolgáltatót (EETS).

Az MSTS mint 2012-es megalakulása óta az első olyan FinTech vállalat, összességében pedig a hetedik olyan szolgáltató, amely EETS-minősítést kapott, személyre szabható hardver- és szoftvermegoldásokat fog szállítani a fuvarozó cégeknek Európa-szerte, és megjelenteti saját EETS-útdíjdobozát (toll box).

Az MSTS Tolls több mint 30 évnyi útdíjszolgáltatási tapasztalattal rendelkezik, több mint 20 európai útdíj-üzemeltetőnek kezeli a pályamatricáit, garantálja a kifizetéseit és ennyinek szerződéses partnere, lehetővé téve a flották számára, hogy a saját dolgukra fókuszáljanak – a fuvarozásra. Az MSTS EETS-kompatibilis, kiszolgálóoldali fizetésfeldolgozást végző útdíjdobozaival a flottamenedzserek könnyen kezelhetik cégük kifizetéseit a felhasználóbarát, saját fejlesztésű és mobilfunkcióval is ellátott ügyfélportálon. Az MSTS a megoldást névtelenített (white-label) viszonteladásra is felkínálja partnereinek.

„Az EETS-megoldásunkkal egy technológiát előtérbe helyező, felhasználó-központú és innovatív megközelítést kínálunk a fuvarozó cégek és partnereink számára” – mondta Inez Berkhof, az MSTS európai, közel-keleti és afrikai régiókért felelős alelnöke.

Az MSTS elnöke, Brandon Spear így nyilatkozott: „A teljeskörűen bevezetett EETS alapjaiban fogja megváltoztatni az utakat használók díjterhelésének kezelését egész Európában. Az Európai Bizottság felismerte a technológiai innováció szükségességét egy olyan területen, amelyet eddig főként kormányzati vállalkozások töltöttek ki, amelyek csak helyi útdíjfizetési megoldásokkal tudtak szolgálni. A fuvarozási iparágban az elmúlt 30 év alatt szerzett tapasztalatainkból pontosan tudjuk, mennyire bonyolult szükségletei vannak a flottaüzemeltetésnek, és a technológiát felhasználva kezelni fogjuk az útdíjfizetés nehézségeit.”

Az EETS jelenleg több területen is hatékonyan üzemel: Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában, Lengyelország A4-es autópályáján, Magyarországon és Spanyolországban. A jövőben pedig egész Európát át fogja ívelni. Az MSTS útdíjfizetéssel kapcsolatos 30 éves tapasztalata és technológiai fókusza nagyban hozzájárult ahhoz, hogy minden EETS-kompatibilis útdíjas térség számára az ágazat élén járó megoldást és fedélzeti egységet (OBU) alkosson.