NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

900 autóbuszt szállít Brazíliába az IVECO BUS

900 autóbuszt szállít Brazíliába az IVECO BUS

Az állami iskolák tanulói részére szállított járművek rendelkeznek a mozgáskorlátozott utasokat segítő mobilülés-technikával (Mobile Armchair Device) is.

Az IVECO BUS máris megkezdte a 900 autóbusz leszállítását, amelyek között egyaránt szerepelnek a márka CityClass, WayClass, SoulClass és SeniorClass modellsorozatának tagjai. Ez a világ egyik legjelentősebb megállapodása speciális igényű utasok számára is használható iskolabuszok szállításáról. Az üzlet meghatározó mérföldkő az IVECO BUS latin-amerikai és különösen brazíliai sikeres fejlődésében. A 2014-ben létrejött IVECO BUS kimondottan a régió igényei szerinti tervezésű felépítményezett járművek, valamint járműalvázak teljes körű kínálatával szolgál. Mozgáskorlátozott utasokat segítő műszaki megoldását 2016-ban mutatta be Brazíliában az IVECO BUS, a berendezés az ülés járművön kívülre emelésével teszi lehetővé az ülésben helyet foglaló, speciális igényű utasok számára a be-, illetve kiszállást.

A márka sikeres kormányzati pályázatát követően Brazília TriânguloMineiro régiójának Patos de Minas városába érkezett az autóbuszok első szállítmánya, ahol a városi járműflotta részeként az állami iskolák tanulóinak szállítására használják őket.

A Minas Gerais állam kormányzatának szállított autóbuszok városi és helyközi viszonylatban egyaránt közlekednek majd.