NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

13 ideiglenes autóbuszparkoló a Margit híd közelében

A BKK befogadta az MKFE Carl Lutz rakpart lezárása ügyében tett javaslatait. A 13 ideiglenes parkolóhely kerül kialakítására a Margit híd lábánál, melyek kivitelezése hamarosan megkezdődik.

Pencz Zoltán Dr. Almássy Kornéllal, a BKK Közút vezérigazgatójával is egyeztetett a Carl Lutz rakpart lezárása ügyében.

Az egyeztetés eredményeképpen az MKFE javaslatait a BKK befogadta, és hamarosan megkezdi kivitelezésüket. Az ígéret szerint a Margit híd felső rakparti áthajtójában jelenleg érvényben lévő 3,5 méteres magasságkorlátozás 3,8 m magasságkorlátozásra változik. Ezáltal a 3,8 m magasság alatti buszokat nem terelik ki a Váci útra, így ők is meg tudják közelíteni azokat a hajós beszállítópontokat, melyeket most csak az Újpesti rakpart felől tudnak elérni.

A parkolást az alábbi módon oldják meg:

  • A Margit híd északi oldalán, azaz az Újpesti rakpart felöli oldalon, a rakpart 2 sávos szakaszán 3 db parkolót jelölnek ki az úttesten. Emellett az ott található személyautós parkolóból 2 busz számára alakítanak ki parkolóhelyet
  • A Margit híd déli oldalánál, a Széchenyi rakpart végén, a híd előtt, a taxiparkoló helyén 3 db, az ott található halszálkás személyautó-parkoló egyik oldalán pedig még 3 db parkolóhely lesz kijelölve
  • Az MKFE további javaslatára várhatóan a Margit híd alatt, a délről északra haladó oldalon még 2 db buszparkolót alakítanak ki.

MKFE kommunikáció