NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Háromoldalú stratégiai megállapodást kötött 2018. március 20-án az ITK Holding Zrt., Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Debreceni Egyetem

Ennek keretében az idei évtől a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékeként képezhet jármű mérnököket az ITE.

Kossa György, Barcsa Lajos és dr. Pintér Ákos

A megállapodás értelmében tovább bővülhet a cég leányvállalatának, az Inter Traction Electrics Kft-nek az ipari és az oktatásbeli szerepvállalása Debrecenben.

Folytatja expanzív stratégiáját 2018-ban az Inter Traction Electrics Kft. Debrecenben. Mint ismert, az ITK Holding Zrt. leányvállalata első lépésként 2017 végén ünnepélyes keretek között felavatta a debreceni Oktatási, Fejlesztési Központját és Kísérleti Üzemét, ami 250-300 új munkahelyet teremt a cívisvárosban, és évi 150 busz gyártására alkalmas. Emellett pedig Mercedes-Benz REFORM 500 LE néven bemutatta magyar fejlesztésű, Mercedes-Benz alvázra épülő városi, elővárosi autóbuszát, amely a vállalat fejlesztési tervei szerinti tizenkét típusból álló termékcsalád első példánya.

Ezt követően a Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziumával karöltve január 31-én elindult a gyakorlati képzés a telephelyen, ahol háromszor hat héten át, hét-nyolc fős csoportokban érkeznek a gépjárműszerelő tanulók. Akik itt kapnak gyakorlati oktatást tavasszal, közvetlenül az autószerelő mesterektől sajátíthatják el a szakmát.

 A megvalósult projekteket az idei évben további együttműködések és beruházások követhetik, így a szakképzés mellett technikusi oktatást is indít rövid időn belül a vállalat, s már egyeztetést folytatnak a Debreceni Egyetemmel, ahol egy-két hónapon belül megkezdődhet az együttműködés a mérnökhallgatók duális oktatásában is. Az Inter Traction Electrics Kft. ennek keretében kihelyezett tanszékként képezheti az egyetem Műszaki Karára jelentkező járműipari mérnököket. A helyi szerepvállalás megerősítésének céljából pedig háromoldalú megállapodást írt alá az ITK Holding Zrt., Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Debreceni Egyetem 2018. március 20-án Debrecenben, így a vállalat az oktatás, valamint a társadalmi felelősségvállalás területén is deklaráltan együttműködik a városvezetéssel és az intézménnyel.