NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

TimoCom – Új alkalmazás a fuvarozói platformon

Az IT-szolgáltató TimoCom májusban, a „transport logistic” vásáron, Münchenben mutatta be új alkalmazását Európa legnagyobb fuvarozói platformján, amely újdonság digitalizálja a fuvarmegbízásokat, és támogatja a több mint 110 ezer felhasználót a logisztikai mindennapok digitális átállásában.

Korábban a TimoCom platformja a digitális kommunikáció érdekében az üzleti Messengerrel és az integrált cégjegyzék a Dokumentumkezelő funkcióval bővült. A július eleji megjelenés után a TC Transport Order alkalmazás lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy a platformon keresztül digitális tranzakciókat bonyolítsanak le, azaz az üzleti partnerek közvetlenül a TimoCom platformján tudják fuvarmegbízásaikat lebonyolítani, amivel a megbízó és a megbízott közötti kapcsolat lényegesen gyorsabb és olcsóbb, tehát hatékonyabb lesz. Ezzel a TimoCom az ügyfeleinek nyújtott digitális folyamatoptimalizálás következő mérföldkövét teszi le.

A TC Transport Order által a megbízók fuvarjaikra párhuzamosan több partnertől kérhetnek ajánlatot valós időben, aktuális napi díjon. Az összes kapott árajánlat közül végül egész egyszerűen kiválaszthatják a legmegfelelőbbet. A potenciális szolgáltatók a kapott megbízások segítségével további üzletekhez juthatnak. Itt mindkét fél megtalálja egy felületen az őket érintő fuvarmegbízásokat és azok állapotát. Ezeket bármikor könnyen tudják kezelni a TimoCom platformján. Végül „digitális kézfogással” lehet az üzleteket megkötni az új alkalmazáson keresztül.

Gunnar Gburek, a TimoCom szóvivője két fontos tényezőt említ azzal kapcsolatban, hogy miért növekedett meg a kereslet a szabad kapacitások iránt: „A húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet egyértelműen fogyasztás-növekedést eredményezett. A legkedvezőbb tényező azonban az enyhe időjárás volt, ami vásárlási hajlandóságot generált. A jövőben gyakrabban  számíthatunk piaci növekedésre. Éppen ezért fontos a fuvarozói és logisztikai ágazat megbízói és megbízottai számára, hogy digitális kapcsolatokkal hidalják át a bonyolult helyzeteket. A TimoCom fuvarozói platformja egy megfelelő eszköz ahhoz, hogy rugalmasan, hatékonyan és biztonságosan reagáljunk az ilyen piaci változásokra.”

REKORDSZÁMÚ RAKTÉRÉS FUVARAJÁNLAT

A Kereskedelmi Világszervezet (World Trade Organization, WTO) jelentése szerint a globális árukereskedelem idén 2,4 százalékkal emelkedni fog. A gazdasági növekedés egyértelmű jeleként értelmezhetjük az április 19-én történelmi magaslatokban levő, 766 620 nemzetközi raktér- és fuvarajánlatot a TimoCom fuvarozói platformján. Ez a legmagasabb ajánlatszám, ami az elmúlt 20 évben egyetlen nap alatt itt megjelent. A fuvarpiaci barométer Európa-szerte ezen a napon 87:13-as fuvar-raktérarányt mutatott, ami több mint 7 fuvarajánlatot jelent szabad járművenként. Ezzel egy magas túlkínálati helyzet alakult ki az elszállítandó fuvarok javára a szabad raktérkapacitásokkal szemben.

A cikk a NavigátorVilág 2017. májusi számában jelent meg.