NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Győrben bővít az Audi

Az Audi megbízásából az Imperial Logistics International felelős áprilistól Győrben a jármű-összeszerelés belső gyári logisztikájáért. Az Imperial egyúttal átveszi a telephelyen foglalkoztatott dolgozókat is. Eddig a Rudolph Logisztikai Csoport tevékenykedett itt.

Ugyanakkor az Audi újra az Imperialt bízta meg a győri logisztikai optimalizálási központ üzemeltetésével is. Teljes kapacitásnál mintegy 1100 dolgozó gondoskodik a zavartalan összeszereléshez szükséges anyagellátásról.

A győri bővítéssel párhuzamosan a lengyel Polkowicében is meghosszabbították a szerződést, ahol az Imperial a Volkswagen motorgyárának logisztikai feladatait látja el. Az autókonszern a poznani telephellyel is meghosszabbította együttműködését.

Ezenfelül az Imperial még egy új szállítmányozási részleggel is képviselteti magát Győrben. A cég most nagyon fókuszban tartja az egyre növekvő szállítási piacot, amely Magyarországon és a szomszédos Szlovákiában, Szlovéniában és Horvátországban is erőteljes növekedésnek indult. Így például az Audi és a Daimler új modelleket vezet be a magyar gyárakban, ami további kapacitásokat igényel. Az Imperial nálunk és Lengyelországban 5 telephelyen van jelen az autóipar partnereként.

Járdán Eszter

A cikk a NavigátorVilág 2017. márciusi számában jelent meg.