Gyakorlatban használható tapasztalatok

XII. Flottamenedzsment Konferencia

Napjainkban kiemelt szerepe van a céges flottáknak és azok gazdaságos üzemeltetésének. Egy jól megválasztott konstrukció hosszú távon jelentős költségeket takaríthat meg a megrendelőnek. A piacon számtalan megoldás közül lehet választani a legkülönfélébb márkák és típusok széles palettájából. Megtalálni a cégünk számára legjobb konstrukciót nem egyszerű feladat. Az IIR Magyarország igyekezett úgy összeállítani a XII. Flottamenedzsment Konferencia programját, hogy az idelátogatók az esemény után már határozott elképzeléssel térjenek haza a rendezvényről.

A konferencia helyszínét szeptember 26-án a Dunakanyar leggyönyörűbb történelmi városában a Thermal Hotel Visegrád biztosította. A résztvevőknek az előadások szüneteiben lehetőségük volt kipróbálni az összes modellt, köztük számtalan elektromos típust is, így a gyakorlatban is megtapasztalhatták az előadáson elhangzottakat, ezzel segítve az optimális döntés meghozatalát.

Egyre több vállalat ismeri fel annak fontosságát, hogy gépjárműparkjának kezelését digitális flottamenedzsment rendszerek beépítésével könnyítse meg. A műholdas nyomkövetés működéséről és fejlődéséről a Jármű Kontroll Magyarország képviselője, Rácz Tamás számolt be az érdeklődőknek.

Hazánkban is egyre inkább kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás, amelynek lehetőségeiről, elterjedéséről és kihívásairól Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója osztotta meg tapasztalatait. Egyre több autógyártó csatlakozik az elektromos autók piacához, a megnövekedett kínálat miatt a technikai fejlesztésekkel szemben támasztott elvárások is nőnek. A konferencián a NISSAN Central & Eastern Europe, a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Hyundai Holding Hungary Kft. képviselői mutatták be cégük kínálatát, stratégiáját és technológiai előnyeit.

Az okosautók megjelenésével adottá váltak a flottaüzemeltetők számára az e-matricák beszerzésének és a parkolásidíj-befizetést könnyítő eszközök kérdése. Az ezeket segítő, legújabb okos eszköz-alapú alkalmazásokkal ismerkedhettek meg a résztvevők az OTP Mobil Kft. értékesítési menedzserétől.

A Tesco Global Áruházak Zrt. régiós flottastratégiáját mutatta be a Flottamenedzser, aki az alapvető tapasztalatok alapján praktikus tanácsokkal szolgált. A rendezvényen további előadásokat hallhattak a jelenlévők az e-töltők technikai újdonságairól, valamint hálózatuk kiépítésének stratégiájáról és a tavaszi/őszi gumicsere lebonyolításáról.

A résztvevők a visszajelzések alapján gyakorlatban használható tapasztalatokkal gazdagodtak a szaknap során. Keresse fel a konferencia honlapját (www.flottamenedzsment.eu), ahol átfogó képet kaphat az idei rendezvény kiemelkedő pillanatairól!

A cikk a NavigátorVilág 2017. októberi számában jelent meg.