NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Rendezte sorait a Budapest Airport

Rendezte sorait a Budapest Airport

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér indulási csarnokaiban új, fix kordonrendszerben állhatnak a check-in pultok elé az utasok. A változással nemcsak a terminál képe lett rendezettebb, de az utasok is könnyebben tájékozódhatnak a várakozás közben. A Budapest Airport további helyszíneken is fixen telepített kordonokat helyez el, ahol szükségszerű a sorképzés.

Mintegy 387 darab, szalaggal összeköthető oszlopot telepítettek a repülőtér termináljain, annak érdekében, hogy a korábbinál rendezettebb és átláthatóbb legyen a sorképzés a check-in pultok előtt. A kivitelező német Via Guide számos nemzetközi repülőtéri tapasztalattal rendelkezik a kordonrendszer-telepítések terén.

A budapesti repülőtéren kiépített új kordonrendszer alapjait lézerrel kimért, precíziós térhálóban erősítették oda a terminál padlójához, ezekre mágnessel lehet rögzíteni a szalagrendszert tartó oszlopokat. Erre azért is van szükség, hogy az oszlop szükség esetén eltávolítható legyen, például veszély esetén ne akadályozzák a menekülést.

Az újonnan kiépített kordonrendszerrel megszűnt a különböző társaságok és földi kiszolgáló szervezetek által használt, eltérő minőségű mobil szalag-korridorok okozta rendezetlen színkavalkád. A Budapest Airport folytatja a fix kordonok telepítését a terminálon, az utasbiztonsági terület előtt, valamint az új utasmóló érkezési csarnokában, a határ-ellenőrzési fülkéknél. Utóbbi helyszínen az utasokat „Welcome to Hungary” felirat és nemzeti színű kordonszalagok fogadják majd.