NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

UPS: új fenntartható csomagolási rendszer

UPS: új fenntartható csomagolási rendszer

A UPS (NYSE: UPS) a mai napon a világ vezető újrahasznosítható megoldásokkal foglalkozó cégével, a TerraCycle-lel közösen leplezte le a két cég új, egyedi újrahasznosítható és visszaforgatható fogyasztói csomagolási rendszerét a davosi Világgazdasági Fórumon. A Loop™ elnevezésű rendszert először Párizsban és New Yorkban tesztelik majd a teljeskörű fogyasztói bevezetés előtt.

A LOOP teljes egészében kiküszöböli a fogyasztói termékek egyszerhasználatos csomagolását. A megoldás lényege, hogy a vásárlók maguk választhatnak majd egy sor teljességgel személyre szabható, márkázható és tartós anyagból készülő csomagolási megoldásból, melyeket közvetlenül a megrendelőhöz szállítanak le, majd visszagyűjtenek, kitisztítanak, újra felhasználják és kiszállítják azokat.

 “A Loop nem csak megszünteti a csomagolási hulladék fogalmát is, de nagyban növeli a vásárlói élményt és kényelmet is”– mondta el Tom Szaky a TerraCycle magyar születésű vezetője.

A Loop termékek kézbesítésének és visszagyűjtésének rendszerét a TerraCycle és a UPS közösen dolgozta ki. A megoldás a TerraCycle és a vezető logisztikai és csomagolási szakértő UPS régi keletű együttműködésének legújabb eredménye.

“Az innováció a UPS minden tevékenységének a kulcsa, nagyon örülünk, hogy segíthetjük a TerraCycle-t a Loop csomagok tervezésében, szállításában és a Loop ügyfelek kiszolgálásában –nyilatkozta Kate Gutmann, a UPS értékesítési és megoldásfejlesztési vezetője. – Vállalatunk a fenntarthatósági technológiák fejlesztésében élen jár, és a körforgásos gazdálkodás előmozdítását már régóta zászlónkra tűztük, így a UPS-nél már alig várjuk, hogy életre hívhassuk a Loopot.”

A Loop ügyfelek tartós, újrahasználható vagy teljességgel visszaforgatható csomagolásban kapják majd meg csomagjaikat, melyek különböző ötvözetekből, üvegből vagy speciális műanyagból készülnek. Emellett a külső szállító eszköz is része az innovációnak; a legújabb technológiákat magában foglaló szállítási megoldás teljesen szükségtelenné teszi az egyutas csomagolásokat, és olyan elegáns megoldást nyújt a fogyasztóknak, mely a hulladékot is csökkenti.

 

Egy célra tervezve a UPS csomagolásfejlesztési tesztlaborjában

A UPS és a TerraCycle könnyen tisztítható, újra használható anyagokból készített csomagolásokat fejlesztett, melyek egyaránt alkalmas folyadékok és száraz anyagok szállítására, belső védő elválasztókkal. A UPS Illinois állambeli Addisonban található csomagolásfejlesztési tesztlaborja segített olyan termékeket fejleszteni és tesztelni, melyek amellett, hogy tetszetős kivitelezésűek, kellően tartósak is ahhoz, hogy újra és újra használják őket.

A tesztlabor valós szállítási környezetben végrehajtott teszteket is végzett a Loop csomagolásokon, hogy megtudják, ténylegesen mennyire tartósak és újra használhatóak a csomagolások nagymennyiségű termék szállítása során, a UPS nagyban automatizált globális hálózatában. “A UPS oly’ módon segített a Loop csomagok külső-belső tervezésében, melyre mi magunk nem lettünk volna képesek. A UPS tesztelése segített abban is, hogy az ügyfeleinknek visszajelzést adjunk a termékeik elsődleges csomagolása tekintetében is”– mondta el Tiffany Threadgould a TerraCycle vezető „tervezőarca”.

A 2019-ben Párizsban és New Yorkban indított pilóta projekt a további ügyfél-visszajelzések révén segít a folyamat véglegesítésében.