NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Példátlan teljesítményt valósít meg a Prologis

Példátlan teljesítményt valósít meg a Prologis

Az elkövetkező hat hónapban a Prologis egyidejűleg ad át új épületeket mind a négy kelet-közép-európai országban, ahol jelen van.

A kilenc modern és fenntartható épület eredeti költségvetésnek megfelelő, határidőre történő átadása Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Szlovákiában újabb bizonyíték arra, hogy ahol mások kihívást látnak, ott mi megragadjuk a lehetőséget.

Az üresedési ráta történelmi mélységben van a kelet-közép-európai régióban; a legkeresettebb helyszíneken kevés az elérhető korszerű ingatlan, és nem sok jel mutat arra, hogy csökkenne a magas színvonalú épületek iránti kereslet. Mindez azt jelenti, hogy alapvető fontosságú, hogy az ügyfeleink igényeinek hosszabb távon rugalmasan megfelelni képes épületek fejlesztését a magas növekedési rátával és magas belépési korláttal rendelkező piacokon folytassuk. Jelenleg kilenc logisztikai épületünk áll fejlesztés alatt a kelet-közép-európai régióban, összesen mintegy 200 000 négyzetméteren.

Csehországban a Prologis első spekulatív fejlesztését valósítja meg az új Prologis Park Brno területén – ez a 27 860 négyzetméter alapterületű 2. épület. A befejezéshez közeledik két másik épület fejlesztése is, a Prologis Park Prague-Airport területén. A 38 517 négyzetméteres 3. épület részben spekulatív, részben előzetesen bérleti szerződéssel rendelkező területekből áll, míg a 2B épület egy 9500 négyzetméteres build-to-suit (BTS) fejlesztés. A két épület átadásával befejeződik a Prologis Park Prague-Airport fejlesztése.

Lengyelországban hamarosan befejezzük egy 16 500 négyzetméteres épület fejlesztését a Prologis Park Łódź területén, amely a Prologis és az eyefortransport kutatása alapján a legkeresettebb logisztikai helyszín Kelet-Közép-Európában. További két épület átadására is sor kerül a közeljövőben: elkészül egy 13 300 négyzetméteres kisvállalatokat kiszolgáló (SBU) épület a Prologis Park Poznań III területén, valamint egy 15 600 négyzetméteres spekulatív épület a Prologis Park Wrocław V területén.

Szlovákiában sor kerül a Jaguar Land Rover üzem szomszédságában lévő új Prologis Park Nitra első két, összesen 63 423 négyzetméteres spekulatív épületének átadására.

Magyarországon megkezdtük egy 10 600 négyzetméteres spekulatív épület fejlesztését a Prologis Park Budapest-Harbor területén, amelyet 2019 márciusától vehetnek használatba az ügyfelek. A parkban található 12. épület lesz a Prologis első BIM (Building Information Modelling) módszerrel tervezett logisztikai épülete a kelet-közép-európai régióban.

Ahhoz, hogy hét parkban, négy országban egyidejűleg végezzük kilenc épület fejlesztését, munkatársaink tapasztalatára, szakértelmére és energiájára van szükség, akik nap mint nap együttműködve képesek az átgondolt és összefogott stratégiát piacvezető teljesítményre váltani.