NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Nyílt nap a buszgarázs-matuzsálemben

Nyílt nap a buszgarázs-matuzsálemben

A sikeres budafoki „villamosos” nyílt nap után újra a 11. kerületbe várja a BKV a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket.

Ezúttal a társaság jelenleg is üzemelő legidősebb autóbuszgarázsa nyitja meg kapuit a szélesebb közönség előtt szeptember utolsó szombatján.A nyílt napon a vendégek bepillantást nyerhetnek a telephely életébe, a kisebbek játékosan ismerkedhetnek a közösségi közlekedés eszközeivel.A megtekinthető, bejárható M108D, M168D, Karsan, C68E és IK284 típusú járművek mellett autóbuszmaketteket is kiállítanak. A telephely területén belül egész nap közlekedik a TR5-ös nosztalgia autóbusz körjárat.

Az autóbusz-vezetés iránt érdeklődőket két programmal is várják, amelyekre a helyszínen lehet korlátozott számban regisztrálni. A 18. életévüket betöltött, érvényes jogosítvánnyal rendelkezők oktatóbusz volánja mögé ülhetnek tesztvezetésre helyszíni szondás vizsgálat után. Egy autóbusz-szimulátor segítségével pedig a jogosítvánnyal még nem rendelkezők is bepillantást nyerhetnek a többtonnás városi járművek vezetésének izgalmaiba.