NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A DB Schenker második logisztikai központját építi fel Dubaiban

A DB Schenker második logisztikai központját építi fel Dubaiban

A csúcstechnológiával felszerelt raktárlétesítményt Dubai Déli Logisztikai Körzetében, a világ legnagyobb repülőtere mellett építik fel

 A DB Schenker második logisztikai központját építi Dubaiban, a világ legnagyobb repülőtere szomszédságában. A csúcstechnológiával felszerelt logisztikai központ építkezését megnyitó nagyszabású ünnepély Khalifa Al Zaffin (a Dubai Aviation Ügyvezető Igazgatója), őexcellenciája védnöksége alatt került megrendezésre. A rendezvényen Dél-Dubaiból magas szintű delegáció vett részt, valamint jelen volt Tom Schmitt (a DB Schenker Kereskedelmi Igazgatója és a Közúti Szállítmányozási Igazgatótanács tagja), Karl-Heinz Emberger (a DB Schenker Közel-Kelet és Afrika Régió Gazdasági Igazgatója), Ako Djaf (Közel-Kelet és Afrika Régió Ellátási Lánc és Közúti Szállítmányozási vezető), és számos vendég.

A 35,000 m2 nagyságú hőszabályozott raktárépület, a 3,500 m2 nagyságú értéknövelt szolgáltatásoknak kialakított magasföldszint területtel a DB Schenker Közel-Kelet és Afrika Régió eddigi legnagyobb beruházása. Ez a létesítmény lesz a DB Schenker első globális mega-telephelye is egyben, melyet 100%-os napenergia felhasználással üzemeltetnek. Ez a projekt a közúti szállítmányozási fejlesztés három fázisából a második szakasz Dubaiban, melynek végső célja 2021-re a DB Schenker 80,000 m2 logisztikai területének  kialakítása. A tervek szerint a létesítményt 2019. első negyedében adják majd át.

“Dubai a Közel-Kelet és Afrika Régió regionális központja, így befektetésünk Dél- Dubaiban stratégiai lépés, hogy megerősítsük hálózatunkat, és hogy kiterjesszük szolgáltatásaink elérhetőségét az Egyesült Arab Emirátusban” – fejtette ki Ako Djaf.

“A világ legnagyobb repülőtere, az AlMaktoum Nemzetközi Repülőtér és a világ egyik legnagyobb konténer kikötője, a Jebel Ali Port szomszédságában ez a beruházás nyilvánvalóvá teszi, hogy a DB Schenker elkötelezett célja a hyper-növekedés ebben a régióban, valamint hogy ügyfeleink részére nemcsak a legjobb logisztikai megoldásokat nyújtsuk, hanem a legjobb összeköttetési és elérhetőségi lehetőségeket a piac felé és nem utolsó sorban, kiváló logisztikai infrastruktúrát biztosítsunk” – tette hozzá.

A Logisztikai Körzet egy 18 km2-es vámszabad területen helyezkedik el, mely minden szállítmányozási típus, logisztikai igény és értéknövelt szolgáltatási igénynek megfelel. Elősegíti számos nemzetközi vállalat piacra való bejutását és együtt növekszik velük ebben a komplex és feltörekvő régióban.  Ezáltal a DB Schenker egyike a Közel-Kelet és Afrika Régió leggyorsabban növekvő logisztikai szolgáltató cégeinek, mely a közúti szállítmányozási tevékenységének folyamatos bővítésével az elmúlt 5 évben elérte a 200,000 m2 nagyságú logisztikai terület kialakítását.