NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Budapest-Krakkó közvetlen járattal? Igen, a LOT elindítja!

A LOT Krakkó és Budapest közötti első járata április 28-án indul. Május 20-ig a lengyel légitársaság hetente öt járatot fog üzemeltetni az új útvonalon. Május 21-től a nyári menetrendi időszak végéig, azaz október 27-ig hetente még egy járat közlekedik majd. Ennek köszönhetően a LOT utasai hetente hatszor utazhatnak a Krakkó-Budapest útvonalon; hétfőn, kedden, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap.

Bombardier Q400

A menetrend úgy lett kialakítva, hogy a járat reggel 7:55-kor indul a Krakkó-Balice Repülőtérről, és 9:00 órakor érkezik a magyar fővárosba. A budapesti indulás 9:35-re van tervezve, 10:35-ös krakkói érkezéssel. A járatok Bombardier Q400s-as repülőgéppel üzemelnek majd, ami 78 ülőhelyet biztosít, három osztályon.

Az új Budapest-Krakkó járatokra szóló jegyeket egy hónappal azután lehet foglalni, hogy a LOT a Budapest-Varsó útvonalon járatsűrítést jelentett be. Emlékezetes, hogy március 25-tól a lengyel légitársaság napi öt járatot üzemeltet a Varsó-Budapest útvonalon, nagyrészt Bombardier Q400, ritkábban Embraer 170 repülőgépekkel.

„Magyarország a LOT kulcsfontosságú közép-kelet-európai piacai közé tartozik. Célunk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást biztosítsuk ügyfeleinknek, és a lehető legmagasabb járatszámot a közép-kelet-európai régió utasainak. Az új krakkói útvonal nem csupán több járatot jelent a második legnagyobb lengyel városba, hanem egyben kiváló átszállási lehetőségeket is más célállomásokra, Budapesttől Chicagóig” – mondta Adrian Kubicki, a LOT kommunikációs vezetője.

„Utasaink jó ideje jelezték, hogy kívánságlistájukon előkelő helyen szerepel egy közvetlen járat Krakkóba ‒ a potenciális piac több mint 30 000 utast jelent – ezért nagyon örülünk, hogy végre sikerült biztosítani számukra ezt a járatot, méghozzá egyre fontosabb partnerünk, a LOT Polish Airlines segítségével,” mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. “Autóval nyolc óra az út Krakkóba, repülőgéppel alig egy óra, tehát sok időt meg lehet spórolni a repüléssel,” tette hozzá.