NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

DB Schenker - Cisco együttműködés IoT logisztikai fejlesztések érdekében

A DB Schenker, a világ egyik vezető logisztikai szolgáltatója, és a Cisco, a fejlesztő vállalat, amely az internethez használt hálózati termékek piacán világelső, közösen dolgoznak a logisztikai ipar arculatának megváltoztatásán. A vállalatok a fejlesztés, tesztelés és megvalósítás folyamataiban is kooperálnak az Internet of Things (IoT) és számos más, innovatív, a logisztika világában alkalmazhatótechnológia fejlesztése érdekében.

A digitalizáció a társadalmat változtatja meg, ezáltal a logisztikát is: a világon mindenüttátalakítja a szállítási, tárolási és áruvédelmi szokásainkat. A DB Schenker és a Cisco hisz benne, hogy mindkét vállalat esetében a szállítmányozás, raktározás, vámkezelés, az “utolsó kilométer” megtétele súlyos, áttörő, és máris érezhető, világszintű változásokat hoz mindkét vállalat üzletvitelében. A DB Schenker és a Cisco ezeket az átalakulásokat közösen kívánja véghezvinni, és saját iparáguknak továbbra is vezető innovációs vállalatamaradni.

A szakmai csoportok együttműködésének célja, hogy megvizsgálják azon technológiákat, melyek új lehetőségeket nyitnak meg a raktározási és szállítmányozási folyamatok terén. A vállalatok Texasban, Houston városában nyitották meg közös Innovációs Laboratóriumukat az innovatív logisztikai technológiák tesztelése és forgalomba helyezése céljából. A Schenker és a Cisco többek között az alábbi csúcstechnológiákat tesztelik:

  • szenzor-alapú technológiák
  • valósidejű helymeghatározó rendszerek
  • robotika és automatizálás
  • okos eszközök
  • video analitika
  • kiterjesztett valóság
  • energia- és eszközgazdálkodás
  • arcfelismerés

Az alkalmazásokat a Cisco és a DB Schenker közösen fejleszti. Az elkészült alkalmazások és termékek teljes körű tesztelése az Innovációs Laboratóriumban történik DB Schenker alkalmazottak által, szimulált raktári körülmények között. A tesztfázisban a munkacsoportok kiértékelik a termékeket mind a technológiai megvalósíthatóság, mind az üzleti érték szempontjából a raktározás és ellátási lánc környezetben tapasztaltak szerint.

„Rendkívül izgalmas a DB Schenker és a Cisco együttműködése az IoT projektek és a logisztika digitalizálása területén. Számos, az iparágban úttörő technológiát fejlesztettünk. Az Innovációs Laborban megteremtett körülmények között végzett munka segítségével behatárolhattuk az egyes új technológiák fejlesztési területeit és módjait annak érdekében, hogy fejlesztéseink drasztikus változásokat hozhassanak logisztikai és ellátási lánc menedzsmentünk folyamataiban. Szakértelmünkkel és erős elköteleződésünkkel segítjük a Cisco-t a jövő logisztikájának formálásában.” – mondta Tom Schmitt kereskedelmi igazgató és a DB Schenker Raktárlogisztikai Igazgatóságának tagja.

 „A Cisco a logisztikai ipar megváltoztatására törekszik. A logisztikai ipar technológiáinak gyökerei egészen 700 évre nyúlnak vissza. Hiszünk abban, hogy az internet korában számos digitalizációs koncepció alkalmazásával, elhozhatjuk a változást. Izgatottan dolgozunk együtt a világvezető vállalataival, mint a Schenker, annak érdekében, hogy valóban, világszintenváltoztassuk meg a tárolási és áruszállítási szokásainkat. Az ilyen együttműködések teszik lehetővé a drámai fejlődést saját logisztikánkban, és bízom benne, hogy lehetőségünk lesz ezt a logisztika területén véghezvitt fejlesztést az egész világra kiterjeszteni.”– mondta Jack Allen, a Cisco Global Logistics főigazgatója.