NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A UPS máris 125 darabot rendelt a Tesla új elektromos teherautójából

A UPS, logisztikai óriásvállalat, mely a világ egyik legjelentősebb áruszállító flottájával rendelkezik, a mai napon bejelentette, hogy 125 darabos rendelést adott le a Tesla új elektromos nyerges vontatóira. Az új teherautók a UPS kiterjedt alternatív üzemelésű, fejlett technológiájú járműflottájához csatlakoznak majd, mely egyéb elektromos járművekből, CNG gázüzemű, propánüzemű és más nem tradicionális üzemanyaggal működő gépkocsikból áll.

forrás: thebuzz.today.com

“A UPS több mint egy évszázada élen jár az új járműflotta-hatékonysági technológiák tesztelése és bevezetése terén. Komoly várakozással tekintünk a Teslával közös projektünk elé, –mondta el Juan Perez, a UPS információs technológiai és műszaki vezetője. – Ezek a minden szempontból korszakalkotó új elektromos járművek a környezeti behatás és a fenntartási költségek csökkentésének és a közlekedésbiztonság növelésének új korszakát hozhatják el.”

A Tesla elektromos teherautói egyetlen feltöltéssel 500 mérföld (mintegy 800 kilométer) megtételére képesek, számos utazásbiztonsági fejlesztéssel rendelkeznek, és a fejlesztők a hosszú távú fenntartási költségeken is jelentősen javítottak. A legfontosabb biztonsági funkciók a következők: automata vészfékrendszer, adaptív tempomat, automata sávtartás, elektromos fék-és kormányzás-futómű rendszerek beépített redundanciával.

A Tesla gépjárművezetés-támogató rendszerei az amerikai hatósági vizsgálatok szerint 40 százalékkal csökkenthetik a baleseti rátákat. A járművek gyártása várhatóan 2019-ben kezdődik meg, és a UPS az elsők között lesz, akik használatba vehetik azokat.

A UPS által most leadott rendelés nagymértékben előmozdítja a cégkörnyezeti vállalásait. A vállalat tervei szerint 2025-re egyebek mellett 12 százalékkal csökkenti globális szárazföldi operációinak üvegházhatású gázkibocsátását. A UPS ezt a célkitűzéstaz ún. Science Based Targets kibocsátás-csökkentési kezdeményezés által kidolgozott metodológia alapján adta meg.

Az amerikai multinacionális vállalat az USA egyik legjelentősebb magánkézben lévő alternatív üzemelésű járműflottájával rendelkezik, világszinten több mint 8.500 ilyen gépjárművet használ. Ezek a járművek a teljesség igénye nélkül: teljesen elektromos, hibrid elektromos, hidraulikus elektromos, bioetanol, CNG, LNG, propán és megújuló földgáz/biometán üzemelésű autók.A UPS egyben a világ egyik legbiztonságosabb kereskedelmi flottájának az üzemeltetője is. 2016-ban a cég több mint 194 millió dollárt költött a sofőrkollégák biztonsági képzésére.
A vállalat ebben az évben Magyarországon is megkezdte elektromos flottája kiépítését.