NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Karácsony környékén jelentős forgalomnövekedésre számít a MÁV

A MÁV-Start adatai szerint tavaly december 24-26. között 267 ezren utaztak a járatokon, 3 százalékkal többen, mint egy átlagos hétvégén, az újabb kedvezményeknek köszönhetően az idén decemberben a belföldi forgalomban 1,5 százalékos növekedés várható.

A vasúttársaság az MTI érdeklődésére közölte, a karácsony előtti egy hétben kifejezetten sokan választják az online jegyvásárlást, az átlagos heti jegyvásárlási szám a másfélszeresére nő, az ünnepi forgalomban a legtöbben a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza, a Budapest-Miskolc és a Budapest-Győr vonalon utaznak, és jönnek az ország minden részéből Budapestre.

Tavaly a QR-kóddal bemutatható e-vonatjegy bevezetése miatt az adventi időszakban még vonzóbb volt az online jegyvásárlás, az idén pedig a menetrendváltástól az önkiszolgáló csatornákra nyújtott kedvezmények miatt várhatóan sokkal többen választják az internetes jegyvásárlást.

Az automatáknál december 18-24. közötti időszakban, egy átlagos héthez képest 10-15 százalékos növekedés tapasztalható. Ugyanakkor nagyobb forgalom várható idén az automatáknál is a menetrendváltástól megemelt, 5 százalékos kedvezmény miatt.

A MÁV-Start adatai szerint a nemzetközi jegyvásárlások száma 2016-ban mintegy 19 százalékkal haladta meg az előző évit. A december a nemzetközi utazásoknál növekedést jelent a nyári hónapok után, így a tavalyi év végéhez képest az internetes vásárlásokban körülbelül 10 százalékos növekedés várható.

MTI