NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A UPS rekordszámú kézbesítéssel számol az idei ünnepi időszak alatt

A UPS rekordszámú kézbesítéssel számol az idei ünnepi időszak alatt

A UPS előrejelzései azt mutatják, hogy a cég a hálaadás és a szilveszter közötti 25 napos időszak során világszerte több mint 750 millió csomagot kézbesít majd. Ez a rekordmennyiségű kiszállított csomag mintegy 5 százalékkal haladja meg a tavalyi ünnepi csúcsidőszaki csomagmennyiséget. A várakozások szerint a december 25-ét megelőző 21 kiszállítási napból 17 során a kézbesített mennyiség meghaladja majd a 30 millió csomagot.

 

A forgalmas ünnepi időszak során a UPS dolgozóinak a szokásos napi mennyiséget közel kétszeresen is meghaladó számú csomagot és küldeményt kell majd célba juttatnia, ezért a cég már korábban felkészült arra, hogy a globális hálózata rugalmasan tudjon reagálni a megnövekedett keresletre.

A UPS folyamatos beruházásokat eszközöl az új technológiákba és létesítményeibe, ami nagyban hozzájárul a megnövekedett ünnepi kereslet sikeres kielégítéséhez. A cég 2017-ben négy nagyszabású létesítménytelepítési és bővítési projektet fejezett be, amely összesen mintegy 93.000 négyzetméterrel növelte a vállalat működési területét. Mind a csomagszortírozási, mind a kézbesítési kapacitás közel 6 százalékkal növekedett az elmúlt évben.

A megnövekedett munkaerőigény kielégítésére az idei csúcsidőszak során a UPS 95.000 időszaki dolgozót, futárokat, kisegítőket, szortírozó munkásokat és rakodókat vesz fel világszerte.