A Siemens befektet a Wi-Tronix cégbe

A Siemens és a Wi-Tronix, melynek székhelye az USA-ban, a Chicagohoz közeli Bolingbrook városában található, partneri viszonyra lép annak érdekében, hogy kiterjesszék a digitális megelőző (előrejelző) karbantartást a vasúti szolgáltatások területére. Technológiáik integrációja és az innovációk közös fejlesztése révén a két vállalat azt igyekszik elérni, hogy a szektorban megvalósuljon a célként kitűzött, száz százalékos elérhetőséget garantáló biztonságos és hatékony szervizelés.

A Wi-Tronix távfelügyeleti, videó elemzési és előrejelző diagnosztikai rendszereket szállít a gördülőállományhoz és a vasúti infrastruktúrához, a kritikus adatokat valós időben az üzemeltetők rendelkezésére bocsátva a cég szoftver, mint szolgáltatás (SaaS) megoldása révén. Szerte a világon körülbelül 12.000 mozdonyt – elsősorban az USA, Kanada, Mexikó és Ausztrália területén – szereltek fel Wi-Tronix technológiával és csatlakoztattak egy központi rendszerhez SaaS alapú megoldás használatával. Közöttük van az Amtrak amerikai utasszállító cég által üzemeltetett 70 elektromos Siemens ACS-64 mozdony is.

Az újítások területén a Wi-Tronix vezető szerepet játszik a vasúti adatok valós idejű ellenőrzésében” – indokolta a döntést Johannes Emmelheinz, a Siemens Mobility divízió ügyfélszolgálati részlegének vezérigazgatója. „A vállalat alapos szaktudással rendelkezik az olyan kulcsfontosságú technológiákkal kapcsolatban, mint például a videó elemzés, ami értékes információkat szolgáltat mind a valós idejű, mind az előrejelző alkalmazások számára. Stratégiánk igen fontos részét képezi a különleges technológiák fejlesztőivel kialakított társas viszony, ami lehetővé teszi számunkra, hogy széles körű digitális szolgáltatásokat kínáljunk az előrejelző karbantartás megvalósításához.