NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Újabb 117 gyorstöltő a németországi autópályák mentén

Az energiaszolgáltató vállalat, az EnBW újabb jelentős megbízást adott az ABB-nek a németországi autópályák mentén telepített töltőhálózat bővítésére. Az ABB 2017 végéig további 117 gyorstöltő oszlopot szállít és telepít a Tank & Rast által üzemeltett pihenőhelyekre és üzemanyagtöltő állomásokra.

Az EnBW a múlt évben már odaítélt egy hasonló megbízást az ABB-nek. Akkor 68 db 50 kilowatt teljesítményű gyorstöltőt rendeltek.

Ez a legújabb jelentős rendelés azt bizonyítja, hogy az elektromos és hibrid járműveket kiszolgáló töltési infrastruktúra szektorban az ABB kiemelt partneri státuszt vívott ki magának Németországban” – mondja Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója.

A gyorstöltő állomások 50 kW-os töltési teljesítménnyel rendelkeznek, kompakt kialakításúak, így ideálisan telepíthetők autópálya menti pihenőkben, autókereskedésekben, üzleti negyedekben vagy forgalmas városközpontokban. A töltőállomások szinte minden parkolási konfigurációban kiépíthetők, az autók feltöltése alig 30 percet vesz igénybe.