NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Csaknem 15 milliárdos beruházást indít Debrecenben a Krones AG

A következő években 500 munkahelyet létrehozó új üzem létesítéséhez a kormány 5,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a német vállalat beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.

A tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország jelentős sikert ért el a beruházásokért folyó nemzetközi versenyben azzal, hogy a csomagoló és palackozó berendezéseket gyártó cég Debrecenben épít új üzemet.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy a Krones AG beruházása tovább erősíti a két ország gazdasági kapcsolatait. Kiemelte, hogy a német cég gyártmányait a legfejlettebb élelmiszeripari vállalatok használják, a társaság éves bevétele megközelíti a 3,4 milliárd eurót, több mint 170 millió eurót költött kutatás-fejlesztésre, világszerte több mint 14 ezer embert foglalkoztat és több mint 5 ezer szabadalommal rendelkezik.

Ralf Goldbrunner, a Krones AG végrehajtó tanácsának képviselője fontos mérföldkőnek nevezte az új üzem felépítését, hiszen – mint fogalmazott – termelésüket nemzetközi szinten is erősíteni kívánják. Hozzátette, hogy a szigorú kiválasztási folyamatban Debrecen mellett szóltak a kedvező a logisztikai adottságok, a kiváló infrastruktúra és a jól képzett szakemberek.

A vállalat képviselője ismertette, hogy az üzemben gépipari alkatrészeket és egyéb berendezési alkatrészeket gyártanak majd és mérnöki munkát is végeznek. Hozzátette, hogy a Krones AG piacvezető a folyékony élelmiszerek és italok csomagolása terén, a világon minden negyedik üveg vagy palack az általuk gyártott berendezéseken készül.

MTI