NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Philadelphia–Budapest járatot indít az American Airlines

Hat év szünet után, jövő május 4-étől philadelphiai járattal tér vissza Budapestre a világ legnagyobb légitársasága. Az új menetrend szerinti járat hetente több mint 2800 ülőhelyet kínál a két város közt a nyári szezonban.

Az útvonalon Boeing 767-300-as gépek fognak közlekedni. A fedélzeten az első osztályon utazó ügyfelek 28, teljesen fekvő helyzetbe dönthető, a folyosóról megközelíthető, egy-kettő-egy elrendezésű ülés előnyeit élvezhetik, illetve biztosítanak még számukra egy-egy Samsung Galaxy táblagépet is, melyen a legújabb filmek, legsikeresebb TV-programok, játékok, zenék és részletek találhatók a legkeresettebb könyvekből.

Az első osztályon utazó ügyfeleknek felszolgált prémium menüt a brit Michelin-csillagos szakács, Mark Sargeant és a világhírű szakács, Maneet Chauhan közösen tervezte. A fő utastér 21 ún. Main Cabin Extra üléssel van felszerelve, melyek akár 18 cm-rel nagyobb hajlásra is képesek.

Az American légitársaság az Egyesült Államok észak-keleti részén, Philadelphiában található legnagyobb központjából csaknem 160 amerikai, kanadai, karib-szigeteki és latin-amerikai célállomás felé biztosít csatlakozást az ügyfeleknek. A fuvarozó négy ún. Admirals Club váróteremmel rendelkezik a Philadelphia Nemzetközi Repülőtéren.

Az új járat Budapestről délelőtt 11:35 órakor indul és helyi idő szerint 16 órakor ékezik meg Philadelphiába. A visszaúton 18:25 órakor száll fel és másnap délelőtt 9:35-kor landol Budapesten.

Az American Airlines egy több mint 3 milliárd dolláros tervezett fejlesztés közepén jár, hogy ügyfeleinek magas szintű utazási élményt nyújtson világszerte. Ezek a befektetések fekvő helyzetbe dönthető ülésekre, nemzetközi wifi-szolgáltatásra, szélesebb körű fedélzeti szórakozási lehetőségre és elektronikus csatlakozásra, világszerte új, modern tervezésű várótermekre, és ingyenes egészséges ételek, koktélok és egyebek korszerűsített válogatására terjednek ki.

„A Philadelphia lett a harmadik amerikai járat amelynek jövő nyári elindulását bejelenthetjük, New York (JFK) és Chicago O’Hare repülőtere mellett. Hatévnyi szünet után igazán örömteli pillanat, hogy az American Airlines visszatérését ünnepelhetjük” – mondta a Budapest Airport vezérigazgatója. Jost Lammers szerint mindez egyúttal Budapest hatalmas sikereként is elkönyvelhető, hiszen a mi légikikötőnk lett a térség legdinamikusabban fejlődő repülőtere. „A sikeren osztozunk a magyar külgazdasági és külügyminisztériummal, amellyel közösen képviseljük Magyarországot a légiközlekedési- és diplomáciai fórumokon, közösen népszerűsítjük Magyarországot, mint az üzleti- és szabadidős turizmus vonzó célállomását” – tette hozzá.

Az American légitársaság és tengerentúli közös üzleti partnerei jelenleg 23 célállomást szolgálnak Európában megállás nélkül, napi több mint 130 induló járattal. Jövő május 4-én a légitársaság szezonális járatokat is fog indítani Prágából Philadelphiába, illetve Velencéből Chicagóba.

turizmus.com