Újabb CNG-töltőállomás készül

A Nemzeti Közművekhez tartozó FŐGÁZ CNG Kft. megkezdte harmadik közforgalmú sűrített földgázt értékesítő töltőállomásának kivitelezését a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett.

A hazai CNG piac 2015-ről 2016-ra 55 százalékkal növekedett, amelynek további dinamikus fejlődését kívánja a FŐGÁZ CNG Kft. elősegíteni a személygépjárművek, taxik, kisebb haszongépjárműveket használók piacán újabb töltőállomás megnyitásával. A közforgalmú töltőállomás a Liszt Ferenc repülőtér közelében, Budapest és Vecsés határában épül, megnyitása idén ősszel várható.

A várakozások szerint a budapesti taxis cégek flottáiban egyre nagyobb részt fognak képviselni a CNG-s hajtású gépjárművek, arányszámuk elérheti a 10-15 százalékot. A 2018. január 1-jén életbe lépő új taxis rendelet miatt még az idén, több mint ezer taxi gépjármű cseréje várható.

A FŐGÁZ CNG Kft. jelenleg két közforgalmi és leányvállalatával együtt három üzemi töltőállomással rendelkezik. A Nemzeti Közművek részeként biztosítja Budapesten több mint 70 darab BKV, illetve Kaposváron 40 darab CNG busz üzemanyag-ellátását is – tudatta a cég.

forrás: NRGreport