NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A Prologis újra az e-kereskedelem szolgálatában

A Prologis bejelentette, hogy egy 30.250 négyzetméteres, modern built-to-suit épületet adott át a Prologis Park Prague-Jirny területén a HP TRONIC számára, amely a fogyasztói elektronika területén piacvezető kiskereskedelmi vállalat Csehországban és Szlovákiában.

Az épület átadásával a park teljesen megtelt.

A HP TRONIC üzleti tevékenysége a fejlesztés során egyedi megoldásokat követelt. Köszönhetően a Prologis professzionális tanácsadó tevékenységének, a felmerülő igényeket maradéktalanul teljesíteni tudtuk. A HP TRONIC számára kialakított BTS épület kiváló kapcsolódási pontot biztosít a régió növekvő piacaihoz, egyben tükrözi az egyedi kialakítású logisztikai helyszínek iránti fokozott igényt Közép Európában.” – mondta Marek Müller, a Prologis csehországi fejlesztésért és bérbeadásért felelős vezetője.

Az épület megfelel a szigorú előírásoknak, amelyeket a HP TRONIC a háztartási gépek, fogyasztói elektronikai eszközök, számítógépek és mobiltelefon készülékek tárolása során alkalmaz. A vállalat az EURONICS kereskedelmi lánc üzemeltetője, és a jövőben egy részvényesi döntés eredményeként összeolvad a DATART elektronikai nagykereskedelmi vállalattal.

A Building 6-ban számos, az ügyfél napi működését segítő megoldást alkalmaztak: a félemeletet beépítették, 12 méter tiszta belmagasságot alakítottak ki, a speciális állványrendszerek befogadása érdekében pedig megnövelték a padló terhelhetőségét. Ezen felül légkeringető rendszer, továbbfejlesztett fény- és fűtőberendezések valamint megerősített tűzvédelmi rendszer is kiépítésre került az épületben. Az iroda- és szociális helyiségeket a HP TRONIC egyedi igényei szerint alakították ki.

A Prologis Park Prague-Jirny jelenleg 7 épületet foglal magába, összesen több mint 330.000 négyzetméteren. A park nyolc kilométerre helyezkedik el Prága keleti határától, közvetlen kapcsolattal a D11-es autópályához, ami hatékony elérést biztosít a helyi piacokhoz és a környező országokhoz.