NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A Wizz Air jelentősen fejleszti budapesti hálózatát

A Wizz Air bejelentette, hogy jelentősen bővíti budapesti hálózatának kapacitását két új repülőgép érkezésével, két új útvonal indításával és 13 népszerű útvonal gyakoriságának megemelésével. A következő év nyarán a WIZZ heti 32 újabb járatindulással bővíti budapesti menetrendjét, amellyel a fővárosból elérhető 2018-as kapacitása több mint 5,3 milliósra emelkedik – ez éves szinten mintegy 20%-os növekedésnek felel meg.

Az első új Airbus A321 2018 márciusában csatlakozik a Wizz Air budapesti flottájához, ezt 2018 májusában követi a második repülőgép. Együttesen a két repülőgép 232 millió dolláros befektetést jelent a WIZZ részéről Budapesten, 84 újabb közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál. A két új 230 üléses repülőgéppel a Wizz Air magyarországi flottája 14 tagúra növekszik, ebből 13 a budapesti, egy a debreceni bázison teljesít szolgálatot. A flottabővítés 20%-kal emeli a Wizz Air magyarországi kapacitását, ami új útvonalak indítását és meglévő népszerű járatok sűrűségének növekedését egyaránt eredményezi majd.

2018 márciusában indul a Wizz Air legújabb járata Budapestről Stavangerbe, amely a 2017-ben bemutatkozó Bergen után a második norvégiai célállomás lesz. 2018 májusában a Wizz Air újabb útvonalat indít Budapestről a Basel-Mulhouse-Freiburg EuroAirportra, amely Nyugat-Európa szívében, Franciaország, Németország és Svájc hármas határánál működik. A két új útvonalon túl a WIZZ tizenhárom budapesti járat sűrűségét is megnöveli, válaszul a légitársaság alacsony viteldíjai iránt tapasztalt jelentős keresletre. A Róma Fiumicino, Moszkva, Barcelona, Tel-Aviv, Madrid, Szentpétervár, Keflavik, Kutaiszi és Porto célállomásokra indított járatok, valamint az öt nyugat-balkáni járat közül három, a Budapest-Tirana, Budapest-Podgorica és Budapest-Szkopje járat gyakorisága akár heti néggyel is megemelkedik.

A WIZZ hazai hálózata már 71 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 30 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.