NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Tervezhetik az M7-es bővítését

Megkezdődhet az M7-es autópálya háromsávossá bővítésének tervezése: a tervezési feladatokat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. nyílt közbeszerzésén a 1,981 milliárd forintért az UNITEF-83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. vezette konzorcium nyerte – az erről szóló eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A nyertes konzorcium tagja a RODEN Kft. és az UTIBER Kft. A nyertes konzorcium feladata az M7-es autópálya Balatonvilágos és Budapest közötti szakaszának 2×3 sávossá bővítése tervezési feladatainak elkészítése, megvalósíthatósági tanulmány készítése, környezeti hatástanulmány és engedélyezési tervdokumentációinak elkészítése, a környezetvédelmi engedély és az építési engedély megszerzése.

A közbeszerzés tartalmazza még az autópálya jobb pályájának háromsávossá szélesítésére vonatkozóan az M0 autóút és 710 sz.főút – leendő M8-as csatlakozás – csomópontok közötti szakaszra és az autópálya bal pályájának háromsávossá szélesítése Székesfehérvár és 710 sz. főút közötti szakaszra vonatkozó tervezését.

A bővítés hossza a jobb pályán megközelítőleg 72 kilométer, a bal pályán megközelítőleg 25 kilométer, mivel az M7-es bal pályája Székesfehérvártól Budapestig már háromsávos.

A szerződést május 24.-én kötötték meg.

MTI