NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Vezérlőegységeket gyártó üzemcsarnokot adtak át Ajkán

Raktárrendszerek vezérlőegységeit gyártó üzemcsarnokot adtak át Ajkán kedden; a 230 millió forintos beruházás húsz új munkahelyet teremt.

Franz Jöbstl, a Speed Tech Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta, hogy a beruházást saját forrásból finanszírozták, az új üzemcsarnokban 1300 négyzetméteren folyik a termelés június eleje óta. A tervek között szerepel, hogy egy éven belül megduplázzák az alkalmazottak számát – tette hozzá.

Az ügyvezető felidézte: 2016-ban vásároltak meg az ajkai önkormányzattól a telephely kialakításához egy 13 600 négyzetméteres telket, melyen még abban az évben megkezdték az építkezést.

A cég korábbi, ezer négyzetméteres ajkai telephelyén közel 15 éve foglalkoznak fémmegmunkálással, a tervek szerint 2018 nyarára azonban az ottani tevékenységet is áttelepítik az új üzemcsarnok szomszédságában kialakítandó termelőcsarnokba.

A Speed Tech Kft. az osztrák OTB GmbH leányvállalata, Ausztriában és Ajkán működnek telephelyei. Alkatrészeket gyártanak belföldi és nemzetközi konszerneknek a vasútipar, az autóipar és a gépgyártás számára, valamint automatizált tárolórendszerek elektromos kapcsolószekrények szerelésével foglalkoznak. 2016-ban a Speed Tech Kft. árbevétele 700 millió forint volt – közölte a cégvezető.