NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Új szolgáltatás a Scania Flottamenedzsment rendszerben

A Scania Flottamenedzsment rendszer továbbfejlesztésként kibővült a pótkocsi felügyeletét biztosító Scania Trailer Control modullal.

Fotó: Gustav Lindh, 2016

Ezáltal a tehergépkocsi-üzemeltetők számára lehetővé válik, hogy teljes körűen egyesíthessék a pozícióra és a raktér hőmérsékletére vonatkozó kulcsfontosságú adatokat a nyomon követés lehetőségeivel a Scania Flottamenedzsment rendszer segítségével. A következő hónapokban a Scania további olyan alapvető fontosságú pótkocsiadatokkal egészíti ki a rendszert, mint a tengelyterhelés, az abroncsnyomás és a fékhibák.

A Scania Trailer Control rendszert a Kasasi szoftverbeszállítóval közösen fejlesztik. Jelenleg körülbelül 35 gyártó beágyazott telematikai rendszeréből lehet adatokat kigyűjteni és megjeleníteni a Scania Flottamenedzsmentben. Ennek az eszköznek a segítségével a fuvarozóvállalatok olyan szolgáltatásokkal felügyelhetik a járműveiket, mint a jármű és a gépkocsivezető teljesítménymutatói, a helymeghatározás és az útvonaltervezés.

A Scania úgy gondolja, hogy a Scania Trailer Control rendszer a szabályozott hőmérsékletű áruk fuvarozásának ágazatában nyújtja majd a legnagyobb értéket az ügyfeleknek. „Ezeknek a vállalatoknak létfontosságú a hőmérséklet pontos szabályozása a teljes szállítási folyamat során” – mondta Mattias Lundholm, a Scania hálózatba kapcsolhatósági szolgáltatásaiért és megoldásaiért felelős alelnöke. „Mostantól már azt is biztosíthatjuk számukra, hogy azonnal hozzájuthassanak ehhez az alapvető fontosságú információhoz ugyanabban a rendszerben, mint amelyet már egyébként is használnak a hatékony és nyereséges fuvarozáshoz szükséges sok más kulcsfontosságú adat kinyeréséhez.

A Scania a pótkocsiadatok mellett a tehergépkocsi-felépítmények adatait is elkezdi majd integrálni a Scania Flottamenedzsment rendszerbe. „Az a célunk, hogy a rendszer teljes körűen minden információt tartalmazzon majd, amelyre a fuvarozóknak szükségük van a mindennapos működésükhöz.