NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A két nagy vidéki reptéren is beindulhat a teherforgalom

Sem Debrecenben, sem Sármelléken nincs még teherszállítás, de ha megéri, akkor a hírek szerint lesz.

A budapesti repülőtéren az utóbbi időben jelentősen nőtt az áruforgalom, de a két nagy vidéki légikikötő üzemeltetője is dolgozik a rendszeres áruszállító járatok beindításán – olvasható a szerdai Világgazdaságban.

A lapnak az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője elmondta: most kezdték el felmérni a régióban lévő termelő- és kereskedőcégek körében, hogy mekkora igény lenne egy ilyen szolgáltatásra. Herdon László szerint jelentős mennyiségű olyan légi árut szállítanak a régióból közúton például Budapestre vagy Bécsbe, amelyet akár már Debrecenben repülőre lehetne rakni.

Egy ilyen szolgáltatás a debreceni és a közeli vállalkozások mellett a távolabbi, akár vagy romániai cégek igényeit is ki tudná elégíteni.

A Hévíz-Balaton Airport Kft. megfelel a légiáru-szállítás követelményeinek, de nincs rendszeres cargoforgalmuk – mondta a Világgazdaságnak Benkő Attila, a társaság ügyvezetője. Dolgoznak azon, hogy idővel folyamatos tevékenység legyen az áruszállítás. Ez azonban függ attól is, hogy adott-e olyan mennyiségű termék a régióban, amelynél már megérné egy cargocégnek járatokat indítania – tette hozzá.

hvg.hu