NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Az online konfigurátort vezet be a Scania Hungária Kft.

A Scania bemutatja tehergépkocsijaira alkalmazható komplex szolgáltatását, a Scania Konfigurátort. Az ügyfelek maguk állíthatják össze saját járművüket, hasonlóan, mint a személygépkocsik vásárlásánál.

Az ügyfelek számára az online konfigurátor használata azt jelenti, hogy már az értékesítővel való személyes megbeszélés előtt a www.scania.hu weboldalon megalkothatják saját szempontjaik alapján azt a járművet, mely legjobban megfelel vállalkozásuk szükségleteinek. A beállítások során lépésről lépésre, néhány perc alatt a lehető legpontosabb képet kapják meg elképzeléseikről és azok lehetőségeiről, megkönnyítve ezzel végső döntést.

A Scania Konfigurátor két fajta belépést tesz lehetővé. Az alap a „Gyors konfigurálás”, ahol elegendő négy kérdésre válaszolni. Ennél részletesebb megközelítést kínál a „Varázsló” menüpont, ahol az ügyfél az ideális konfiguráció kialakítására több időt szentel, tíz kérdés megválaszolásával. Mindkét esetben a konfigurálás a jármű fajtájának (tehergépkocsi vagy vontató) kiválasztásával kezdődik, majd az alkalmazási terület megadásával (üzemanyag-, jármű-, általános rakomány-, élőállat-, szabályozott hőmérsékletű áru-, rönk szállítása… stb.) folytatódik, ezután a rendszer az alkalmazni kívánt kerék képletet kéri (4×2, 6×2, 6×2/2, 6×2/4, 6×2*4), és az alap konfigurálás a fülke kiválasztásával (R vagy S, normál vagy magas tetőmagassággal) zárul.

A bővített specifikálás során az ügyfelek további tényezőket is meghatározhatnak, mint a szerelvény maximális össztömege, a leggyakrabban használt úttest felületének minősége (kiváló aszfalt, rossz minőségű aszfalt, erdei út), az éves futásteljesítmény, a terület domborzata (sík, dombos, hegyes), a forgalom jellege (folyamatos, könnyű, sűrű) vagy az átlagsebesség. A kérdések segítségével létrehozzák az adott alkalmazásra testreszabott beállításokat. Ezután lehetőség van online árajánlat kérésére az elkészített specifikációra.

A teljes és részletes leírás létrehozásához a kiválasztott specifikáció jóváhagyásához a Scania helyi értékesítőhöz kell fordulni. Az értékesítők névsora elérhető a www.scania.hu weboldalon.