NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Felújította flottája harmadát a Mahart Passnave

Flottája közel harmadát, kilenc hajót újított fel az elmúlt fél évben a Mahart Passnave Személyhajózási Kft. A társaság hat menetrendi hajója, illetve két kisméretű rendezvényhajója mellett teljesen új belsőt és festést kapott a zászlóshajó, a 400 férőhelyes Budapest is. A 100 millió forintos nagyságrendű beruházást önerőből valósította meg a Mahart Passnave. A fejlesztés eredményeként minden menetrendi hajóban multimédia, ingyenes, szélessávú wifi, új ülések, klimatizált utastér, valamint büfé várja az utasokat – mondta el a társaság sajtórendezvényén Sztojanovits Kristóf, a társaság marketing igazgatója.

Az idei szezonban, vagyis április vége és október 1. között már napi három alkalommal járnak a Mahart Passnave menetrend szerinti járatai Szentendrére. További újdonság, hogy az idei évtől – hétfő kivételével – napi rendszerességgel közlekednek a szárnyas gyorshajók Vácra, Visegrádra és Esztergomba. A menetrend szerinti közlekedés mellett a szárnyashajókkal szervezett programokon is részt lehet venni: Pozsonyba kétszer, Bécsbe négyszer szervez kirándulást 2017-ben a társaság, illetve ugyancsak négyszer indul hajó a nyáron a Solt-Révbéri Lovascentrumba, ahol az Alföld ízeivel, az őshonos magyar állatokkal ismerkedhetnek, valaminz lovasbemutatót láthatnak az érdeklődők.

A szárnyashajóval érkező vendégeket ráadásul számos szolgáltató különböző kedvezményekkel várja. Esztergomban például a múzeumok 10-50 százalékos engedményt adnak a belépők árából, míg az éttermek 10-20 százalékos kedvezménnyel csalogatnak. Visegrádon a július 7-9. között tartott Palotajátékokat lehet ingyenesen megtekinteni, a szárnyashajókra szóló jegyek ugyanis egyúttal belépőként is szolgálnak.

Számos kedvezményt kínál az idei évtől bevezetett törzsvásárlói program is. Aki legalább két hajójegyet vásárol, az automatikusan kap egy ilyen kártyát, amely amellett, hogy 10 százalék kedvezményt biztosít minden kiránduló- és sétahajóra, számos egyéb előnyt is biztosít. Például kiemelt rendezvények esetében is kedvezőbb áron lehet így jegyet venni, mondjuk az augusztus 20-ai gálahajókra vagy a szilveszteri vacsorás sétahajóra.

kamaraonline.hu