NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

A UPS bővíti Európa és Kína közötti vasúti szállímányozási szolgáltatását

A UPS bejelentette, hogy további hat célállomást tesz elérhetővé Európa és Kína közötti teljes és részrakományos (FCL és LCL),multimodális, vasúti szolgáltatásában.

Kínában Csangsa, Csungking, Szucsou és Vuhan városát adták hozzá a már létező célállomásokhoz, Csengcsouhoz és Csengtuhoz, míg Európában két további központ a német Duisburg és a lengyel Varsó került be a hálózatba.

“A vasúti szolgáltatásunk Kína és Európa között a légi szállítással összehasonlítva akár a költségek 65 százalékát megspórolhatják ügyfeleink számára, míg a tengeri útvonalakhoz képest akár 40 százalékkal gyorsabban is célba juttathatják termékeiket,” mondta el Cindy Miller, a UPS globális szállítmányozási üzletágának elnöke. “Azáltal, hogy kínai és európai ügyfeleink egyensúlyba hozhatják költségeiket és a kiszállítás sebességét, a UPS hozzájárul a nemzetközi sikerességükhöz és bővülésükhöz.”

A négy új kínai célállomást a UPS azért választotta, mert egyaránt közel vannak Belső-Kína legnagyobb ipari, kereskedelmi és kulturális központjaihoz.

Duisburg a német ipar egyik központjának, a Ruhr-vidéknek a szívében található, hozzáféréssel rendelkezik a tengeri, vasúti, közúti és légi szállítási útvonalakhoz egyaránt. Varsó pedig az e-kereskedelem, a kutatás-fejlesztés és ipari termelés egyik keleti központja.

A UPS Kína és Európa közötti vasúti szolgáltatás további előnyei:

  • Teljes körű szolgáltatás: mind FCL, mind LCL szállítmányok esetén, mindkét irányban.
  • Biztonság: zártláncú kamerás megfigyelés a szállítás során, seal menedzsment, riasztó és opcionális GPS konténer-nyomkövetés.
  • Hőmérséklet-szabályozás: hőszigetelő csomagolás, rakodólap fedés, dízel-hűtőkocsik extra szolgáltatásként választhatók az érzékeny szállítmányok számára.
  • Egyszerűsített vámkezelés: vámkezelés csak Kínában illetve az európai export/import országban. A UPSTM rendszerei közvetlenül csatlakoznak a vámhatóságokhoz, így csökkentve a hibák esélyét és gyorsítva az eljárást.
  • Fenntarthatóság: a vasúti szolgáltatás szén-dioxid kibocsátása a légi szállítás huszonötöd része. Emellett lényegesen kevesebb a nitrogén-oxid, szénhidrogén és kén-dioxid kibocsátása, mint a tengeri szállítmányozásnak.
  • Folyamatos láthatóság: a FlexTM Global View segítségével nyomon követhető a szállítmány státusza, illetve az egyes szállítási mérföldkövek.

A UPS szolgáltatása teljességgel átjárható légi, közúti, tengeri és vasúti szállítási hálózatot nyújt, melynek segítségével az ügyfelek egyszerűsíthetik ellátási láncaikat egyetlen szolgáltató alkalmazásával, és szállítási szükségleteik és költségeik alakításával.