Ismét lefújták a metrótendert

Az Európai Unió Hivatalos Lapjának kiegészítésében megjelent hirdetmény szerint eredménytelenül zárult az a közbeszerzési eljárás, amelyet a 3-as metró Kőbánya-Kispest-Népliget állomások közötti vonalszakasz állomásainak és a Kőér utcai Járműtelep felújításának kivitelezési munkálataira és kiegészítő tervezésére írtak ki tavaly decemberben. Az ajánlati felhívást a megrendelő BKK Zrt. visszavonta.

Tavaly decemberben derült ki, hogy az északi szakasz felújítási munkálataira kiírt közbeszerzést visszavonták, mivel csak a tervezettnél drágább ajánlatok érkeztek. Pár nap múlva pedig már arról szóltak a hírek, hogy  a középső  – a Nagyvárad tér és a Lehel tér állomások közötti szakasz –  felújítására kiírt tendert is eredménytelennek nyilvánították. Ezúttal is a túl drága ajánlatok miatt visszakozott a BKK: mind az öt kivitelező társaság magasabb árajánlatot tett, mint 40,4 milliárd forintos fedezet.

A 3-as metróvonal felújítását EU-s pénzből, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretein belül végezné el a BKK.

24.hu