NavigátorVilág – Vasúti fuvarozás konferencia

Két légiforgalmi irányító képzést indít idén a HungaroControl

A HungaroControl Zrt. 2017-ben két légiforgalmi irányító tanfolyamot is indít, májustól repülőtéri légiforgalmi irányítókat, szeptembertől pedig radar irányítókat képez a cég.

A radarirányítók az ország felett áthaladó légi forgalom (Area Control Center, ACC), valamint a budapesti repülőtérre érkező és az onnan induló forgalom irányítását (közelkörzet, Approach, APP) látják el.

A 2017. szeptemberében induló radarirányító tanfolyam jelentkezési határideje 2017. április 17.

A HungaroControl idén év elején jelentette be, hogy 2017-ben egy másik tanfolyam is indul, melynek célja repülőtéri légiforgalmi irányítók képzése.

A repülőtéri légiforgalmi irányítók egy adott repülőtéren és a repülőtér közvetlen környezetében található légtérben (CTR) irányítják a légi járműveket (pl. le- és felszállások, gurulási engedélyek, hajtóműindítás, útvonalengedélyek), valamint a munkaterületen dolgozó földi járművek mozgását.

A tornyos légiforgalmi irányító képzés már tavasszal, egészen pontosan 2017 májusában elindul.

Azoknak a jelentkezőknek, akiket a tornyos légiforgalmi irányító hivatás érdekel, legkésőbb 2017. március 1-ig kell beadniuk a jelentkezésüket a HungaroControl Zrt. karrier oldalán.

airportal.hu